Szkolenie pt.: „Analizy danych ilościowych z użyciem PS IMAGO PRO/IBM SPSS Statistics dla początkujących” (online)

Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL serdecznie zaprasza do udziału w szkoleniu „Analizy danych ilościowych z użyciem PS IMAGO PRO/IBM SPSS Statistics dla początkujących” (prowadzący: dr Krzysztof Jurek), które odbędzie się w dniach 29-30 listopada 2024 roku w formie online.

Szkolenie przeznaczone jest dla początkujących użytkowników PS IMAGO PRO/IBM SPSS Statistics (dalej IBM SPSS). Celem jest wprowadzenie w obszar statystycznej analizy danych. Uczestnicy będą mieli możliwość zdobycia wiedzy dotyczącej podstawowych miar statystycznych oraz ich interpretacji. Umiejętności w zakresie m.in. organizacji zbioru danych w IBM SPSS, zarządzania danymi i ich restrukturyzacji, przekształcania zmiennych, wykonywania podstawowych analiz statystycznych (statystyka opisowa), tworzenia podstawowych wykresów. Ponadto uczestnicy zostaną wprowadzeni w tematykę analizy współzależności pomiędzy zmiennymi. W trakcie spotkania będą stosowane różne metody pracy takie jak: prezentacja, mini-wykład, praca warsztatowa z komputerem, ćwiczenia, case study, praca indywidualna.

Szczegółowe informacje znajdują się pod linkiem.