Ogólnopolska Konferencja Naukowa “Emocje – źródło, znaczenie, konsekwencje” (online)

20 sierpnia 2021 roku

Szanowni Państwo!

Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL ma zaszczyt zaprosić Państwa do udziału w Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej “Emocje – źródło, znaczenie, konsekwencje”, która odbędzie się 20 sierpnia 2021 roku. Z uwagi na obecną sytuację epidemiologiczną Konferencja przybierze formę online. Ze swojej strony pragniemy zapewnić wszystkim uczestnikom wydarzenia, członkom Komitetu Naukowego i Gościom Honorowym możliwość owocnej dyskusji, a także wzajemnej wymiany doświadczeń.

Emocje są subiektywnym stanem, z którym łączą się również doznania cielesne, reakcje mimiczne, myśli oraz zachowania. Towarzyszą człowiekowi od zarania dziejów i stanowią ważną część codziennego doświadczenia, zarówno osób dorosłych, jak i dzieci. Każdy z nas ich doświadcza, czasem emocji przyjemnych, czasem wręcz przeciwnie. Emocje i uczucia mogą być związane ze strachem, złością, radością lub smutkiem. Są one potrzebne m.in. podczas podejmowania decyzji czy komunikacji i budowania relacji z innymi. Ponadto, motywują do działania i informują, że dzieje się w naszym życiu coś ważnego.

Zapraszamy Państwa do udziału w Konferencji, podczas której poruszymy zagadnienia dotyczące emocji. Celem wydarzenia będzie dyskusja, wymiana poglądów i prezentacja wyników badań związanych z psychologią oraz socjologią emocji. Do udziału zachęcamy studentów, doktorantów i pracowników naukowych zajmujących się rozpoznawaniem, wyrażaniem i rozumieniem emocji, a także ich regulacją oraz znaczeniem w różnorodnych kontekstach.

Liczymy na Państwa aktywny udział w wydarzeniu, a także wspólną wymianę doświadczeń i refleksji.

Komitet Organizacyjny Konferencji

Rejestracja uczestnictwa w Konferencji  trwa do 12 sierpnia 2021 roku. Zgłoszenia udziału należy kierować poprzez formularz -> LINK

Zgłoszenia wystąpień trwają do 13 sierpnia 2021 roku. Prosimy o przesyłanie tytułów oraz streszczeń poprzez formularz -> LINK

• udostępnienie możliwości zabrania głosu wybranym Uczestnikom Wydarzenia,• obecność i ciągłe wsparcie Organizatorów Konferencji,• wyświetlenie prezentacji przez Prelegenta oraz umożliwia rysowanie po slajdach,

• do 12 sierpnia 2021 roku – zgłoszenia uczestnictwa, poprzez wypełnienie formularza internetowego,
• do 13 sierpnia 2021 roku – zgłoszenia streszczeń wystąpień, poprzez wypełnienie formularza internetowego,
• 18 sierpnia 2021 roku – nadsyłanie prezentacji multimedialnych,
• 20 sierpnia 2021 rokuOgólnopolska Konferencja Naukowa “Emocje – źródło, znaczenie, konsekwencje”,
• od 24 sierpnia 2021 roku – wysyłka papierowych materiałów – certyfikatów uczestnictwa, zaświadczeń o przedstawieniu pracy oraz książek abstraktów,
• do 30 sierpnia 2021 roku – nadsyłanie rozdziałów do monografii naukowej oraz oświadczeń autorów. Ważne: Odpowiadamy na wszystkie otrzymane od Państwa wiadomości. Brak odpowiedzi jest równoznaczny z jej nieotrzymaniem. Jeśli w przeciągu 2 tygodni od przesłania pracy (również po naniesieniu poprawek) nie otrzymają Państwo od nas mailowego potwierdzenia otrzymania plików, bardzo prosimy o kontakt z nami w tej sprawie,
• do 30 czerwca 2022 roku – wydanie monografii naukowej w formie elektronicznej. Planowany termin obejmuje prace sformatowane zgodnie z wytycznymi, nadesłanymi terminowo wraz z oryginałem oświadczenia autora/-ów (w wersji papierowej). O terminie dostępności wersji papierowych książek będziemy informowali mailowo.

• abstrakty wystąpień ustnych należy zgłaszać za pośrednictwem formularza elektronicznego do dnia 13 sierpnia 2021 r.,

W ramach udziału w Konferencji, każdy uczestnik ma możliwość zgłoszenia rozdziału do monografii naukowej. Szczegółowe informacje są dostępne tutaj -> LINK

Opłata Konferencyjna dla wszystkich uczestników wynosi 199 zł brutto* (w tym 23% VAT) – osoby planujące skorzystać ze zwolnienia z podatku VAT w sytuacji finansowania uczestnictwa ze środków publicznych proszone są przesłanie informacji przed uiszczeniem opłaty.

– uczestnictwa bierne/czynne – Emocje1 udział Imię i nazwisko
– uczestnictwa bierne/czynne oraz rozdziału – Emocje1 udział+rozdział Imię i nazwisko

📧 emocje@fundacja-tygiel.pl