15 października 2021 roku

Choroby nowotworowe stanowią wyzwanie dla naszego społeczeństwa. Choć w porównaniu do innych państw zachorowalność na choroby nowotworowe w Polsce nie jest wysoka to liczba osób chorych z roku na rok wzrasta, a śmiertelność u osób cierpiących na nowotwory złośliwe uważana jest za bardzo wysoką. Szansami na zmianę tego trendu jest nie tylko zwiększenie skuteczności i efektywności metod leczenia, ale również wzrost wykrywalności choroby na wczesnym etapie jej rozwoju. Osiągnięcie tego celu jest możliwe m.in. poprzez lepsze zrozumienie i pogłębienie wiedzy na temat chorób nowotworowych. Niewątpliwie ważne jest skuteczne leczenie wszystkich przypadków, niezależnie od zdiagnozowanego stadium zaawansowania. Pomimo wielu sukcesów na tym polu, konieczne jest ciągłe pogłębianie wiedzy, jak również poszukiwanie nowych i efektywnych sposobów leczenia.

Zapraszamy do udziału w konferencji poświęconej tematyce chorób nowotworowych. Podczas spotkania będziemy rozmawiać o przyczynach, diagnostyce, leczeniu, profilaktyce chorób nowotworowych, a także związanych z nimi aspektach psychologicznych i społecznych. Dynamiczny rozwój medycyny i nauk pokrewnych wpływa na znaczną poprawę jakości życia chorych i ich rodzin. Obiecujący jest również wzrost świadomości społeczeństwa na ten temat.

Do udziału w Konferencji zachęcamy naukowców, lekarzy, przedstawicieli firm oraz osoby zainteresowane tematyką chorób nowotworowych. Zapraszamy do prezentacji prac dotyczących najnowszych technologii i metod stosowanych w diagnostyce i leczeniu, kancerogenezy, substancji chemoprewencyjnych i leczniczych, opisu przypadków, psychologicznych i społecznych aspektów związanych z chorobami nowotworowymi itp.

Serdecznie zapraszamy!

Gośćmi Honorowymi
Konferencji będą:

prof. dr hab. Ewa Grzybowska Centrum Badań Translacyjnych i Biologii Molekularnej Nowotworów, Narodowe Instytut Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie PIBN w Gliwicach

dr hab. n. med. Beata Kotowicz, prof. NIONarodowy Instytut Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie Państwowy Instytut Badawczy

Do grona Komitetu Naukowego należą:

dr n.med. Wioleta KowalskaKatedra i Zakład Immunologii Klinicznej, Uniwersytet Medyczny w Lublinie

dr inż. Anna PlattaKatedra Zarządzania Jakością, Wydział Zarządzania i Nauk o Jakości, Uniwersytet Morski w Gdyni

dr n. med. Katarzyna Romanek-PivaII Katedra i Klinika Ginekologii, Wydział Lekarski, Uniwersytet Medyczny w Lublinie

Rejestracja uczestnictwa w I turze trwa do 2 września 2021 roku. Zgłoszenia udziału należy kierować poprzez formularz -> LINK

Zgłoszenia wystąpień trwają do 8 października 2021 roku. Prosimy o przesyłanie tytułów oraz streszczeń poprzez formularz -> LINK

• obecność i ciągłe wsparcie Organizatorów Konferencji,

• do 7 października 2021 roku – zgłoszenia uczestnictwa, poprzez wypełnienie formularza internetowego,
• do 8 października 2021 roku – zgłoszenia streszczeń wystąpień, poprzez wypełnienie formularza internetowego,
• do 13 października 2021 roku – nadsyłanie prezentacji multimedialnych,
• 15 października 2021 roku – III Ogólnopolska Konferencja Naukowa “Choroby nowotworowe wyzwaniem dla nauk medycznych w XXI wieku ” (online),
• od 18 października 2021 roku – wysyłka papierowych materiałów – certyfikatów uczestnictwa, zaświadczeń o przedstawieniu pracy oraz książek abstraktów,
• do 25 października 2021 roku – nadsyłanie rozdziałów do monografii naukowej oraz oświadczeń autorów. Ważne: Odpowiadamy na wszystkie otrzymane od Państwa wiadomości. Brak odpowiedzi jest równoznaczny z jej nieotrzymaniem. Jeśli w przeciągu 2 tygodni od przesłania pracy (również po naniesieniu poprawek) nie otrzymają Państwo od nas mailowego potwierdzenia otrzymania plików, bardzo prosimy o kontakt z nami w tej sprawie,
• do 30 czerwca 2022 roku – wydanie monografii naukowej w formie elektronicznej. Planowany termin obejmuje prace sformatowane zgodnie z wytycznymi, nadesłanymi terminowo wraz z oryginałem oświadczenia autora/-ów (w wersji papierowej). O terminie dostępności wersji papierowych książek będziemy informowali mailowo.

• abstrakty wystąpień ustnych należy zgłaszać za pośrednictwem formularza elektronicznego do dnia 8 października 2021 r.,

W ramach udziału w Konferencji, każdy uczestnik ma możliwość zgłoszenia rozdziału do monografii naukowej. Szczegółowe informacje są dostępne tutaj -> LINK

Opłata Konferencyjna dla wszystkich uczestników wynosi 199 zł brutto* w I turze rejestracji oraz 229 zł brutto* w II turze rejestracji (w tym 23% VAT) – osoby planujące skorzystać ze zwolnienia z podatku VAT w sytuacji finansowania uczestnictwa ze środków publicznych proszone są przesłanie informacji przed uiszczeniem opłaty.

I tura rejestracji trwa do 02.09.2021 r.

II tura rejestracji trwa od 03.09.2021 r. do 07.10.2021 r.

– uczestnictwa bierne/czynne – Nowotwory3 udział Imię i nazwisko
– uczestnictwa bierne/czynne oraz rozdziału – Nowotwory3 udział+rozdział Imię i nazwisko

📧 nowotwory@fundacja-tygiel.pl
👍🏻 https://www.facebook.com/KonferencjachorobynowotworoweXXIw