VIII Ogólnopolskie Sympozjum Biomedyczne ESKULAP (Lublin/online)

Dzięki różnorodnej problematyce prowadzonych badań, a także szerokim zainteresowaniom oraz rozległej wiedzy uczestników i gości wydarzenia będzie możliwa merytoryczna dyskusja na temat głównych zagadnień poruszanych podczas Sympozjum:
• choroby nowotworowe;
• choroby cywilizacyjne;
• inżynieria biomedyczna;
• innowacyjne metody diagnostyczne;
• etyka w badaniach naukowych i klinicznych;
• substancje biologicznie czynne;
• prewencja chorób i schorzeń;
• terapie leczenia i rekonwalescencji.

VIII Ogólnopolskie Sympozjum Biomedyczne ESKULAP to cieszące się uznaniem wydarzenie naukowe poświęcone tematyce z obszaru life science w kontekście zagadnień medycznych. Podczas Sympozjum spotkają się przedstawiciele nauk biotechnologicznych, biologicznych, biofizycznych, biochemicznych, technicznych, a także medycznych, farmaceutycznych oraz z obszaru nauk o zdrowiu.

Do uczestnictwa w wydarzeniu zapraszamy pracowników naukowych, studentów, doktorantów oraz przedstawicieli firm, którzy są zainteresowani prezentacją wyników prac badawczych i przeglądowych w ramach prezentacji ustnej lub też w formie posteru naukowego. Zachęcamy również do uczestnictwa w przygotowaniu monografii naukowej. Szczegóły na ten temat dostępne są w zakładce Publikacja.

Serdecznie zapraszamy do udziału w konferencji!

Rejestracja uczestnictwa w Konferencji trwa do 18 listopada 2021 roku.

Więcej informacji znajdą Państwo pod linkiem.