III Ogólnopolska Konferencja Naukowa “Kierunek NANO – badania i osiągnięcia z obszaru nanotechnologii” (online)

Świadomość społeczeństwa dotycząca zagrożeń wynikających z generowania, zalegania i gospodarowania odpadami z roku na rok jest coraz większa. Niemniej jednak ważne jest zaproponowanie konkretnych rozwiązań. Zapraszamy Państwa do wspólnej dyskusji na ten temat oraz prezentacji prac o charakterze przeglądowym i badawczym. Mile widziane

„Kierunek NANO” to Ogólnopolska Konferencja Naukowa, której celem jest ułatwienie wymiany doświadczeń, prezentacji wyników badań, naświetlenie istniejących i przyszłych problemów oraz wyzwań w obszarze nanotechnologii. Wydarzenie odbędzie się 25 listopada 2021 roku w formie online. Podczas Konferencji będziemy rozmawiać o najnowszych osiągnięciach nanotechnologii oraz kierunkach, w których zmierzają prowadzone badania.

Rozwój przemysłu, a w konsekwencji wzrost potrzeb społeczeństwa, stawia przed środowiskiem naukowym coraz większe wyzwania. Odpowiedzią na oczekiwania konsumentów i przedsiębiorstw są właśnie nowe nanomateriały i nanocząsteczki. Zapraszamy Państwa do prezentacji prac dotyczących tworzenia nanostruktur, ich zastosowania oraz dalszych perspektyw badawczych w obrębie technologii, przemysłu, medycyny itp. Celem spotkania jest wymiana wiedzy i doświadczeń w tematyce nanotechnologii oraz jej interdyscyplinarnego charakteru.

Do udziału w wydarzeniu zapraszamy naukowców, przedstawicieli firm oraz wszystkich pasjonatów tematu.

Serdecznie zapraszamy.

Więcej informacji znajdą Państwo pod linkiem.