Szkolenie pt.: “Praktyczne podstawy prowadzenia badań klinicznych” (online)

Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL serdecznie zaprasza do udziału w szkoleniu „Praktyczne podstawy prowadzenia badań klinicznych”, które odbędzie się 18 listopada 2022 roku w formie online.

Szkolenie skierowane jest do osób, które chciałyby rozpocząć lub już rozpoczęły pracę przy badaniach klinicznych, jak również do osób, które chciałyby usystematyzować lub poszerzyć swoją wiedzę w tym obszarze. Ze szkolenia mogą skorzystać pracownicy naukowi, studenci każdego stopnia, jak i niezależni badacze. Zdobyta wiedza pozwoli uczestnikom na zaplanowanie ścieżki doskonalenia naukowego i/lub zawodowego. Szkolenie zostało przygotowane w oparciu o wiedzę teoretyczną, bogate doświadczenie zawodowe Prowadzącej, a także aktualne wytyczne dotyczące tego tematu.

Przedstawiony zostanie proces negocjowania kontraktu i budżetu, koordynowania i monitorowania badań klinicznych na terenie ośrodka badawczego, a także zasad komunikacji. Uczestnik zapozna się także z przykładową dokumentacją w badaniu klinicznym i uzyska informacje na temat systemów jakościowych i wspomagających wykorzystywanych w badaniach klinicznych.

Więcej informacji znajduje się pod linkiem.