III Ogólnopolska Konferencja Naukowa “Zjawisko uzależnień – profilaktyka, diagnostyka i terapia” (online)

Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL ma zaszczyt zaprosić Państwa do udziału w III Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej “Zjawisko uzależnień – profilaktyka, diagnostyka i terapia”, która odbędzie się 20 maja 2022 roku. Z uwagi na obecną sytuację epidemiologiczną Wydarzenie przybierze formę online.

Podczas Konferencji poruszone zostaną kwestie przyczyn, leczenia, skutków,  diagnostyki oraz profilaktyki uzależnień od substancji chemicznych (np. nikotyny czy etanolu) i uzależnień behawioralnych (np. hazardu, pracy, zakupów) w perspektywie współczesnych doświadczeń. Wydarzenie umożliwi przegląd aktualnej problematyki oraz stworzy pole interdyscyplinarnej dyskusji z przedstawicielami różnych gałęzi nauki. Do udziału w Konferencji zapraszamy studentów, doktorantów, pracowników naukowych oraz wszystkie osoby zainteresowane.

Liczymy na Państwa aktywny udział w wydarzeniu, a także wspólną wymianę doświadczeń i refleksji.

Więcej informacji znajdą Państwo pod linkiem.