Szkolenie pt.: „ANALIZA EFEKTÓW POŚREDNICZĄCYCH W SPSS – prosta analiza mediacji i supresji z makro PROCESS Andrew F. Hayesa” (online)

Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL wraz z Pogotowiem Statystycznym serdecznie zapraszają do udziału w szkoleniu „ANALIZA EFEKTÓW POŚREDNICZĄCYCH W SPSS – prosta analiza mediacji i supresji z makro PROCESS Andrew F. Hayesa”. Odbędzie się ono w formie 3 spotkań w dniach: dniach: 15, 17, 22 listopada 2022 r.

Szkolenie kierujemy do osób, które mają podstawową wiedzę z zakresu analizy statystycznej oraz choćby kilkugodzinne doświadczenie w pracy z IBM SPSS Statistics (PS Imago PRO) i chcą podnieść swoje umiejętności w tym zakresie, aby móc testować bardziej rozbudowane modele pozwalające na wnioskowanie przyczynowo skutkowe. Ze szkolenia skorzystają przede wszystkim studenci każdego stopnia, pracownicy naukowi oraz niezależni badacze, którzy chcą wykonać analizy statystyczne do swojej pracy dyplomowej, artykułu naukowego lub jakiejkolwiek innej publikacji. Jeśli uczestnicy znają koncepcję testowania prostych modeli mediacyjnych w makro PROCESS to i tak na pewno będą mieli okazję do pogłębienia wiedzy i nabycia nowego doświadczenia. Jeśli jej nie znają to kurs ten będzie doskonałym wprowadzeniem w tematykę analizy związków pośredniczących. Zupełni nowicjusze również odnajdą się na szkoleniu ponieważ na jego początku przypomnimy sobie czym jest analiza korelacji, analiza regresji oraz jaka jest różnica między nimi.

Więcej informacji znajduje się pod linkiem.