Warsztat pt.: „Pozyskiwanie środków na badania, pisanie grantów międzynarodowych z sukcesem” (online)

Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL serdecznie zaprasza do udziału w warsztacie „Pozyskiwanie środków na badania, pisanie grantów międzynarodowych z sukcesem”, który odbędzie się 17-18 października 2023 roku w formie online.

Warsztat skierowany jest do osób zainteresowanych nawiązaniem międzynarodowej współpracy badawczej i naukowców zaangażowanych w pozyskiwanie środków na rozwój jednostki.

Warsztaty zakładają poznanie technik, sposobów interpretacji założeń konkursowych grantodawcy, wyszukiwania danych wyjściowych do projektu, określanie czytelnego celu i kreatywnego formułowania założeń projektu. Uczestnicy poznają zasady tworzenia projektu współpracy międzynarodowej i niezbędnych elementów składających się na dobry wniosek w tym przygotowanie budżetu. Warsztaty opierają się na wieloletnim doświadczeniu prowadzących, którzy doradzą jak pisać projekty badawcze, by zostały zrozumiane i docenione przez ekspertów oceniających wnioski.

Szczegółowe informacje znajdują się pod linkiem.